DE CHEVROLET BLAZER SHERIFF'S DEPARTMENT

'THE SHERIFF'

De Chevrolet Blazer is het dienstvoertuig van onze Sheriff Gert. Deze auto is helemaal opnieuw opgebouwd en heeft vele aanpassingen in zowel interieur als exterieur gekregen. Omdat een Sheriff natuurlijk niet zomaar in iedere auto rijdt tenslotte ....

Unit 1215 is een Chevrolet Blazer uit 1985 met een 2.8 liter V6-blok en weegt  1680 kilo schoon aan de haak. De auto beschikt over instelbare 4/2 wiel aandrijving, airco en cruise-control. Er staat een Federal Signal Vector lichtbalk op en hij heeft een Federal Signal Smart Siren 2000 lichtbediening en 200 W Amerikaanse sirene. Daarnaast beschikt de auto over het nodige blauw/rode licht op de voorzijde en in het raam.

De Blazer is de eerste auto die van ons eigen DAPD-Sheriff's department is. Hierdoor rijdt de Blazer dan ook onder eigen DAPD-vlag en niet onder de naam van een Amerikaans politiekorps. Uiteraard is de auto wel geheel opgebouwd naar Amerikaans voorbeeld.

Eigenaar van de Blazer is Gert Hasselaar, getrouwd met Carla en trotse vader van twee (inmiddels volwassen) kinderen. Deze goedlachse (bijna) opa (graag gedaan Gert 😛 ) had zeker niet misstaan in het oude Wilde Westen. Hij is fervent zwartkruit schutter en heeft al meermaals mooie prijzen weggesleept bij kampioenschappen in deze klasse. 

Gert is eigenaar van de Hatekgroep en is importeur van Drenotube, een moderne en milieuvriendelijke methode voor hemelwater afvoer.