DE CHEVROLET CAPRICE STATION K9

'ORCY'

De Chevrolet Caprice K9-unit is de officiële limousine van onze mascotte Chef. De auto is helemaal opnieuw opgebouwd en heeft een compleet vernieuwd interieur gekregen. Gezien de grootte en het uiterlijk wordt de auto door DAPD-ers 'Orcy' genoemd, naar de Orca, de zwart/witte walvis.

De 462 is een Chevrolet Caprice Classic Wagon met een 5.0 liter V8-blok en is 540 cm lang. De auto beschikt over instelbare luchtdrukschokbrekers, lederen bekleding, airco en cruise-control. Er staat een Code3 MX7000 lichtbalk op en hij heeft een 200 W Amerikaanse sirene.

De 'Orcy' is de eerste auto die onder onze eigen DAPD-badge rijdt en niet onder de naam van een Amerikaans politiekorps. Uiteraard is de auto wel geheel opgebouwd naar Amerikaans voorbeeld.

Een K9-unit (van het engelse woord voor hond : Canine) is een auto van de hondenbrigade. Meestal bestaat een K9-team uit een politiehond en een hondengeleider. De honden die gebruikt worden kunnen verschillende taken hebben, zoals speurhond (drugs, explosieven) en bewakingshond.

De hond die wij gebruiken in onze K9-unit, Chevy (of kortweg Chef), is vooral een lieve loebas die gek is op kinderen en dol is op knuffelen. Chef is voor zijn taak getraind bij Hondenschool Ede. Bij de DAPD staat de K van K9 dan ook voor Knuffelhond 🙂