DE CHP FORD CROWN VICTORIA POLICE INTERCEPTOR

CHP Crown Victoria 'Unit 8453'

Dit beest betreft een Ford Crown Victoria Police Interceptor uit 2008. Hij heeft sinds 2008 tot 2018 dienst gedaan bij de California Highway Patrol. Unit 8453 was vooral actief in de regio van de Inland Division.

Unit 8453 is een zogenaamde Slicktop, dit betekent dat alle 'politie' verlichting is weg gewerkt in de auto. Het dak is dus vrij van een lichtbalk. De auto heeft dan ook veel minder luchtweerstand dan een gewone Policecar.

Deze CHP Crown Vic heeft maar liefst 11 antennes.Daarvan zijn  er 6 voor o.a. de communicatie-apparatuur. De overige 5 zijn van het Lo Jack systeem waar Unit 8453 mee is uitgerust. Een Lo Jack systeem is geavanceerde apparatuur om gestolen auto's mee terug te kunnen vinden. 

Van monteur naar CHP-cop

Eind 2018 is deze auto naar Nederland gekomen. Nicky(ook lid van DAPD) heeft deze geïmporteerd. Ik (Remco) heb Unit 8453 in  Augustus 2019 van Nicky overgenomen.

Dit is gekomen nadat ik me eerst als vrijwillig monteur bij stichting DAPD aangemeld had. Na een paar evenementen te zijn meegegaan bleek echter al snel dat het DAPD-virus mij te pakken had. Ik wilde meer doen binnen de stichting. Tja, en aangezien Nicky een tweede Crown Vic had en er maar 1 tegelijk kon rijden... Heb ik CHP Unit 8453 van hem overgenomen.


Specificaties/opties:
- 4,6L V8 250pk
- Achterwielaandrijving
- Heavy Duty onderstel
- Extra Oliekoeler
- 17Inch Stalen wielen
- Originele CHP pushbar
- Laptop Cf30 Toughbook
- Koplampflitsers

En natuurlijk een Smart Siren voor bediening van de sirene/verlichting

CHP Unit 8453

Aiko on board

Unit 8453 is van origine ook een K9 auto, wat betekent dat er een hondenkooi achterin zat. Deze is voordat de auto naar Nederland kwam eruit gehaald en omgeruild voor een normale achterbank. Dus nu kunnen er achterin gelukkig ook gewoon Kleine Helden zitten. En het blijft stiekum toch een K9 auto. Want op bepaalde evenementen waar dat kan zal mijn trouwe viervoeter 'Aiko' gezellig meegaan.

Aiko CHP Unit 8453