DODGE CHARGER MIAMI

Fast, Beautiful, Impressive

Deze prachtige Dodge Charger van het Miami Police Department is eigendom van Restaurant Roadhouse Arnhem. Deze Charger is van 2012 tot 2017 in actieve dienst geweest bij de Miami Police. Gelijk nadat hij uit actieve dienst is gekomen is hij op de boot gegaan naar Nederland. De auto is nu vaak, als hij niet rijdt voor de Kleine Helden, te vinden voor het restaurant.

De Miami Dodge Charger is nog voorzien van alle originele police extra's. De dikke bullbar voor het kunnen aantikken van de auto weg vluchtende boefjes. Het arrestanten compartiment achterin om die boefjes veilig naar de gevangenis te brengen. De zwaailampen en sirenes om dat snel te kunnen doen. De Gunlocks voor de wapens van de agenten. Bedenk het en het zit er in.

Smoke 'm

Buiten alle originele onderdelen die in de Charger zitten, hebben de vrienden van Roadhouse wat extra's ingebouwd. Zo beschikt de auto nu over een rookmachine die (bij stilstaande evenementen) de kinderen doet verbazen. Ook is er wat extra geluidsapparatuur ingebouwd die de omstanders nog wel eens kan verrassen 🙂

Sinds 2012 is de Dodge Charger het meest verkochte voertuig aan de Politie in Amerika. Daarmee heeft de Charger de bij de politie populaire Ford Crown Victoria van de eerste plaats gestoten. De Ford Crown Victoria werd hierna langzaam uitgefaseerd en vervangen door de Ford Explorer Interceptor. Deze laatste is ook erg populair geworden bij de Amerikaanse Politiediensten en staat nu samen met de Charger op 1.

Bij de DAPD hebben we nu beide varianten van de Dodge Charger. Deze uit Miami is de 3.5 liter V6 variant. De Pocono Mountain Dodge Charger heeft het zwaardere V8 HEMI motorblok onder de kap.