DE FORD CROWN VICTORIA POLICE INTERCEPTOR

'Crown Vic'

Geen replica, maar een auto die het ruige leven van  een politie auto in de USA meegemaakt heeft. En wel bij de West Palm Beach PD in Florida. Een Ford Crown Victoria Police Interceptor, type P71. 4.6l V8. Aluminium wielophanging. Aluminium cardan-as. Speciaal op achtervolgingen aangepaste versnellingsbak. Zoeklichten naast de voorruit. Spartaans interieur met metalen middenconsole met alle apparatuur, zoals de 2-way radio, laptop en bediening voor zwaailichten en sirene.

Een tweede leven

Na 80.000 mijlen zware politiedienst is de auto naar Nederland gekomen. De lak was zo slecht dat de auto grotendeels moest worden overgespoten. Technisch was hij echter al perfect omdat er zeer veel onderhoud aan is verricht. Veel is al tijdens de politiejaren vervangen. Zo is er een aantal keer een verbogen stalen velg gewisseld en is de versnellingsbak compleet vervangen voor een nieuwe bij 70.000 mijl. Inmiddels is de auto weer helemaal operationeel MET alle politieapparatuur werkend. Zoeklampen, zwaailichten, sirene, laptop: alles werkt.

Nieuwe taken

Voor vele mensen zeer bekend omdat je deze auto's vrijwel dagelijks op TV ziet, is het toch uitermate zeldzaam om er een in Nederland tegen te komen. Daarom wordt de auto ingezet voor goede doelen als de Droomautodag, truckruns, en andere evenementen voor (zieke) kinderen.