DE HARLEY DAVIDSON PEACEMAKER

Big Ass Baby

Dit wel heel bijzondere voertuig is de Harley Davidson Peacemaker Trike van Monique Laurier. Het is de opvolger van de iets bekendere Servicar. Van deze variant zijn er niet veel te vinden.

De gezellige en goedlachse Monique is in het dagelijks leven een 'meisje van Verkade'. Een deel van haar vrije tijd besteed zij graag aan het zorgen van mooie momenten. Momenten voor kinderen en jongeren die een dagelijkse strijd leveren met een ziekte of handicap. Ook kun  je haar en de Peacemaker regelmatig vinden op (Politie) evenementen. Meestal samen met haar man Ron en zijn Chevy Impala of Harley Sidecar. Recent is daar ook nog de Chevrolet Jimmy bijgekomen, dus dat wordt kiezen.....

Helaas is er heel weinig informatie te vinden over de Peacemaker. Zo weten we niet waarvoor de Peacemaker trike nu precies gebruikt wordt... Waarschijnlijk word deze trike voornamelijk ingezet om hoogwaardigheidsbekleders te begeleiden en in optochten, net zoals de Harley Davidson police uitvoering met zijspan.De motor (lees voorkant;-) is een Harley Davidson 1340 cc Ultra Classic. Voor de achterkant wordt meestal een Lehman bak gebruikt. Wel zijn we er achter gekomen dat de eerste Harley Davidson politie Peacemaker trike in 1998 is gebouwd voor Squadfitters. Dit was bedrijf dat emergency lichten, sirenes en andere accessoires voor politiemotoren verkocht. De trike werd speciaal op verschillende shows en politiebureaus door heel Amerika neergezet om hun producten te laten zien.

Harley Davidson Peacemaker Trike

- Motor: FLHTU

- Bouwjaar: 2007

- Cilinder inhoud: 1340 cc

- Gewicht: 400 kg

- Topsnelheid: 160 km/h

- Vermogen: 49 kW

- Verbruik: 1: 10

Accessoires:

- Handgeschakelde achteruit versnelling

- Chromen brandblusser

- 3 x PowerFlare Safety Light

Signalering:

- Whelen WS310 sirene – wail / yelp / airhorn

- JetSolaris Mini LED zwaaibalk

- 2 x Par36 TIR6 Super LED

- 4 x Whelen 500 TIR6 Super LED

- Sho-Me waterproof LED Slimlight