DE HARLEY DAVIDSON FLHTP ZIJSPAN 1988

'Paradepaard'

De 1988 Harley Davidson FLHTP van Ron Laurier heeft dienst gedaan bij de Toronto Police. Hij is door Ron in 1994 gekocht, de Harley was toen helemaal kaal gemaakt. In de loop van de jaren is de Harley weer helemaal in originele staat terug gebracht. In 1999 is de zijspan toegevoegd. Er kan nu gekozen worden om de motor 'solo' te rijden of als zijspan.

De Harley's met zijspan worden door de politie in de USA en Canada voornamelijk gebruikt voor officiële gelegenheden. Je ziet ze dus vooral bij optochten en de begeleiding van belangrijke mensen. Hier in Nederland wordt de zijspan vooral voor evenementen gebruikt.  Meestal voor de kinderen uit onze doelgroep, maar ook voor het begeleiden van optochten van (historische) hulpverleningsvoertuigen. Het feestelijk maken van de opening van nieuwe politiebureau's is deze Harley echter ook niet vreemd.

Over de Toronto Police

De Toronto Police is opgericht in 1834 en is daarmee een van de oudste politie korpsen in de wereld. Er zijn bij dit korps 5400 agenten werkzaam met ondersteuning van 2500 burger medewerkers. Deze mensen zijn verdeeld over 17 regio's en beschermen samen 641 vierkante kilometer en 2,8 miljoen mensen. 

Om dit goed te kunnen doen hebben ze de beschikking over een indrukwekkend lijstje hulpmiddelen. 1687 auto's, 350 motoren, 23 boten, 25 politiepaarden en 42 politiehonden. Ter vergelijk, de Nederlandse Politie heeft in totaal 11.000 voertuigen voor heel Nederland.