DE HARLEY DAVIDSON FLHTP STATE TROOPER

Blom, the name is Blom

Deze Harley is een originele Pennsylvania State Police Harley Davidson FLHTP motor. Hij werd gebruikt voor reguliere patrouille van de snelwegen van Pennsylvania.

De Pennsylvania State Police is in 1905 opricht als antwoordt op de private Coaland Iron Police. Deze was voor de mijnen waarvoor de wetshandhaving door lokale Police en Sheriff's niet haalbaar was. De PSP was de eerste geüniformeerde organisatie van z'n soort in de Verenigde Staten. Zij werden 'troopers' genoemd wat nu nog zo is. De PSP kent 4677 troopers en ruim 1600 burger medewerkers, verdeeld over 15 'troops' (bureaus).

Bas Blom is de eigenaar van deze prachtige Harley. Bas : Ik ben met dit prachtige werk in aanraking gekomen door m’n zus en m’n zwager (Ron en Monique). Ik ben begonnen door als gast aan diverse evenementen deel te nemen.

In 2013 is de motor in mijn bezit gekomen en ben ik er nu al op vele evenementen mee geweest. O.a. Hoogvliegersdagen, Enjoy, Dolfinarium Harderwijk, Stichting Opkikker, diverse truckruns, Artis by night... Eigenlijk al te veel om op te noemen.

Bas is inmiddels niet meer weg te denken bij de DAPD. Een zeer stijlvolle en respect afdwingende motorcop die met liefde de auto's met Kleine Helden begeleidt.