DE CHP CHEVROLET IMPALA 'OLD LADY'

OLD LADY

Deze karakteristieke en originele CHP Chevrolet Impala uit 1977 is van Ron Laurier. Binnen de DAPD staat de auto bekend als de 'Old Lady'. In de U.S.A. worden de politieauto's speciaal vanuit de fabriek met een 'police package‘ afgeleverd. De verschillen met een 'normale' vergelijkbare burgerauto zijn flink. Een grotere motor,  extra uitgebreide bedrading, kogelwerende deuren, speciale vering/schokdempers, speciale velgen met kleine 'hub-cabs' (wieldoppen), grotere stroom (accu) voorziening en een aantal kleine aanpassingen om de gebruikelijke politie benodigdheden gemakkelijk te kunnen inbouwen. De Old Lady is ingezet geweest voor de Highway Patrol en heeft daarom geen kooi achterin. Sommige Amerikaanse politieauto's zijn speciaal uitgerust met een 'arrestantenkooi' achter in de auto. Deze worden dan specifiek opgeroepen als er een arrestant afgevoerd moet worden.

Ron is al meer dan 20 jaar een enthousiast liefhebber van Amerikaanse Police voertuigen. Naast de Old Lady heeft hij ook een Police Harley met zijspan. Zijn vrouw Monique is net zo enthousiast en is meestal te vinden op haar Harley Davidson Peacemaker Trike. Recent in daar ook nog de Chevrolet Jimmy bijgekomen. Ron, ook wel bekend als 'De Snor', heeft een groot warm hart voor de kinderen waar wij ons voor inzetten. Ook is hij altijd in voor een geintje of wat gekkigheid.

De Old Lady heeft reeds op diverse beurzen gestaan, aan verschillende evenementen deelgenomen en voor een aantal speciale gelegenheden gereden. Het is een graag geziene gast op diverse (Europese) Politie-evenementen. Ook is er met deze auto gefigureerd in de speelfilm ‘Mindhunters’ met o.a Christian Slater en Val Kilmer in de hoofdrollen. Deze film is voor het grootste gedeelte in Nederland opgenomen in speciale studio's.

Accessoires :

- CB 27mc zend-ontvanger

- MPH Radar Unit K55 (snelheidscontrole al rijdend)

- Handheld Radargun K15 (handmatige snelheidscontrole)

- Pushbar op voorbumper

- MDT Mobile Data Terminal (computer)

- Maglite zaklamp

- Afzet lint

- Gun Lock

- Spijkermat

- Draagbare megafoon met speaker

- 2 x unity spotlight

- Diverse mobiele waarschuwingslampen

Signalering:

- Federal Signal Aerodynic 24EAH lichtbalk

- Federal Signal FLH II  headlight flashers (groot licht koplampen)

- Federal Signal deck light flasher (hoedenplank)

- Federal Signal PA 200 sirene met: wail/yelp/hi-lo/PA/radio/manueel