DE PRINCE GEORGE COUNTY KAWASAKI Z1000P

County Cruiser

Prince George County ligt in Maryland, vlak bij Washington DC. Het bestaat uit 1290 vierkante kilometer en heeft een inwonertal van zo'n 850.000 mensen. Dit gebied is ingedeeld in 6 politie districten. Deze Kawasaki Z1000 Police heeft dienst gedaan in het gebied rond Forestville en viel onder de Speciale Operaties Eenheid. Om precies te zijn bij the Verkeersdienst. U kunt dit een beetje vergelijken met een soort 'regionale KLPD', welke zich vooral richt op verkeershandhaving.

De Kawasaki is in Nederland weer geheel gerenoveerd en is in compleet originele staat gehouden. Het betreft hier de zogenaamde P4 uitvoering van 1985. Ook de kleding die bij deze motor gedragen wordt is grotendeels overeenkomstig met de originele kleding die door de Prince George County Police Department wordt gebruikt.

Over Prince George County Police Department

Het Prince George County Police Department is opgericht in 1931 doordat er een groei was van zowel bevolking als criminaliteit. Voor 1931 werden de politietaken uitgevoerd door het plaatselijke Sheriff's Buro. Een viertal part-time hulpsheriff's en een Sheriff op zo'n 60.000 burgers... Door de loop van de tijd heen is het aantal politie agenten en speciale diensten natuurlijk flink toegenomen. Op dit moment telt het politiekorps zo'n 1.500 politiemensen en 300 burgers. Zij behandelen gemiddeld zo'n kleine 500.000 meldingen per jaar.

De motorbrigade valt zoals gezegd onder de Speciale Operaties Eenheid, de Verkeer HandhavingsDienst. Deze groep bestaat verder uit ongeval-analisten en Snelweg Veiligheid Specialisten. De divisie bestaat verder uit een Tactische Eenheid met onder meer het SWAT-team en de Nood Service Teams. Ook de luchtvaart politie die de beschikking heeft over een tweetal helicopters valt hieronder. Als laatste de Waterpolitie die bestaat uit een drietal schepen waarmee op de Potomac rivier wordt gepatrouilleerd.