JOZEF LENDERS, AMBASSADEUR STICHTING DAPD

DAPD Ambassadeur Lenders

Jozef Lenders is geboren in Nederland en verhuisde als kind samen met zijn ouders naar Florida. Joe heeft zeer veel ervaring in het opstarten en leiden van allerlei soorten bedrijven. Na zijn collegetijd in Miami, waar hij omroep communicatie studeerde, begon hij zijn professionele leven als een bekende radio beroemdheid. In begin jaren ‘80 wilde hij ook een vast inkomen om zijn nieuwe gezin goed te onderhouden, zodat hij daarnaast bij de Miami Beach Police Department ging werken.

In Miami Beach kwam Joe veel succesvolle ondernemers tegen. Hierdoor begreep hij dat de beste manier een veilige financiële toekomst te creëren het starten van een eigen bedrijf was. Vanaf 1984 tot vandaag werkt Joe voornamelijk als filmproducent die reeds vele filmprijzen in ontvangst heeft mogen nemen. Maar zijn kracht ligt op meerdere terreinen, Joe heeft inmiddels meer dan een dozijn winstgevende bedrijven. Onder andere televisiestudio’s en een RTV–omroep, een auto dealerschap en bierdistributiebedrijven. Joe heeft één ding vooral goed in de gaten, de sleutel tot succes zit in service aan de klanten.

Joe en de DAPD

In 2012 is Joe ook begonnen met Blue Lion Probation of Fort Myers, LLC. Blue Lion werkt met diverse politie en Sheriff departementen. Zij sporen criminelen op en begeleiden hen in hun proeftijd na hun vrijlating of voordat zij veroordeeld zijn.

Tijdens researchwerkzaamheden voor dit bedrijf kwam Joe de Dutch American Police Department tegen op het internet. Hij werd gelijk gevangen door het idee hierachter. Als filmmaker heeft Joe al vaak de magische werking van politie op tv op kinderen mogen zien en ervaren. Het concept om de USA police stijl te gebruiken om kinderen en jongeren met een ziekte of handicap een mooi moment te bezorgen vond hij zo’n geweldig idee, dat Joe hierbij actief wilde helpen. Het e-mailcontact was dan ook al snel gelegd tussen hem en de DAPD. Joe is nu als Ambassadeur actief in Amerika. Hij brengt Stichting DAPD en het werk wat door hen gedaan wordt daar onder de aandacht. Daarnaast ondersteunt Joe de DAPD door het verzamelen en naar Nederland opsturen van overtollig geraakt Police-materiaal. ook stuurt hij hetgeen hij heeft gebruikt in zijn films.

‘Ik hoop op deze wijze van dienst te kunnen zijn voor de Stichting DAPD. En daarmee aan iedereen die voordeel heeft van hun opbeurende werk met de zieke kinderen. Samen werken aan het verhogen van het bewustzijn aangaande de noden van deze groep is toch prachtig’, aldus Joe. Joe woont in Cape Coral, Florida met zijn vrouw Lora, met wie hij al 29 jaar gelukkig getrouwd is. Joe werkt over de hele wereld met het maken van films.