NYPD CROWN VICTORIA POLICE INTERCEPTOR

In memory of the heroes of 9/11

Deze prachtige NYPD Crown Victoria Police Interceptor is eigendom van Restaurant Roadhouse Arnhem. Deze Crown Victoria is van 2001 en was in actieve dienst tijdens de gruwelijke aanslagen van 9/11. Hierdoor heeft de auto een belangrijke historische waarde gekregen. Het is een rijdend herdenkingsmonument voor de Helden van 9/11. Achter op de bagageklep staat de tekst 'Survivor of the attacks of 11 September 2001'.  Op de achterruit staat verder een tekst die erop is gekomen toen deze auto bij het Pentagon stond ter herdenking.
'On September 11, 2001, acts of terrorism took the lives of thousands at the World Trade Centre in New York City, in a grassy field in Shanksville, Pennsylvania and here at the Pentagon. We will forever remember our loved ones, friends and collegues,'

Na verloop van tijd is de auto gekocht door een particuliere  verzamelaar. Hij heeft deze auto jarenlang tentoon gesteld in een Oostenrijks museum. In 2020 is de auto gekocht door Restaurant Roadhouse Arnhem. De NYPD Crown Victoria Police Interceptor gaat nu gebruikt worden voor ritten en evenementen voor de Kleine Helden. Daarnaast zal de auto te zien zijn bij het Restaurant als eerbetoon aan alle Helden van 9/11. Zodat we niet vergeten !

The total package

De NYPD Crown Victoria Police Interceptor is in concourstaat en heeft nog alle originele uitrusting. Uiteraard de zwaailichten, zoeklichten en sirenes. Maar ook de videocamera's, snelheidsradar, communicatie-apparatuur, arrestantenkooi, etc, etc. De auto is echt nog volledig zoals hij op 9/11 in actief gebruik bij de NYPD was.