De SFPD MALIBU INTERCEPTOR NO. 532

Calling Unit 532

De Chevrolet SFPD Malibu Interceptor uit 1983 komt uit de actieve dienst van de San Fransisco Police Department. De eerste twee jaar is hij gebruikt bij de brandweer van San Fransisco als dienstwagen van de Fire Chief. Daarna is de 532 is omgebouwd naar een 'Black and White' Interceptor voor het politiekorps.

De 532 is nog nagenoeg origineel. Hij heeft een 5 liter V8 benzinemotor en een drietraps automaat. Als feestverlichting heeft hij een Aerodynic lichtbalk met zogenaamde 'alleylights' in de zijkanten van de zwaaibalk. Op de voorzijde staan twee originele draaibare schijnwerpers naast de voorruit.

Ook de binnenzijde is nog bijna geheel origineel, inclusief de sirene- en zwaaibalk bediening. De originele U.S. politieradio en zelfs één van de originele portofoons zijn nog aanwezig. Een hele leuke bijzonderheid aan deze auto is dat er naast de 'gewone' U.S. politiesirene ook een brandweersirene is ingebouwd. Deze zogenaamde martinhoorn heeft hij overgehouden aan zijn eerste jaren als auto van de brandweercommandant van San Fransisco. Deze sirene heeft men nadat de auto is omgebouwd naar politie-auto gewoon laten zitten.

Een tweede leven

Nadat de auto uit actieve politiedienst is gekomen is hij een aantal jaren in eigendom geweest van een Engelse politie-agent. Hij heeft toen een aantal shows in Groot-Brittanië verrijkt. Daarna is de 532 naar Duitsland gegaan, waar hij een jaar lang een Bluesband naar optredens heeft gereden. Nu is de Chevrolet in eigendom van Karel Goudriaan, onze penningmeester. Karel is ook de eigenaar van de Kawasaki Z1000Police en de Rolls Royce Silver Spirit. Het nieuwe werkgebied van de 532 is dus het vervoeren van 'onze' speciale kinderen bij de DAPD. Kunt u zich een mooiere oude dag voorstellen ??

Ook is de 532 een echte filmster. Zo is hij onder andere te zien in de film 'Heksen bestaan Niet' en in Eagle Eye 2 van de Cinemates. Maar de meeste bekendheid geniet de 532 toch wel van zijn optreden (met Karel) in de videoclip 'Mr. Policeman' van Eva Simons. Inmiddels goed voor tientallen miljoenen views...