DE DAPD SPECIAL OPERATIONS JEEP

GIGANT

Deze gigant is de DAPD Special Operations Jeep, voorzien van heel veel moderne snufjes. Het is de auto van onze Voorzitter Stephan Krook. Stephan is al bijna vanaf het begin van de DAPD erbij en heeft dus al heel veel mooie momenten voor de kinderen mogen neerzetten. Stephan heeft samen met zijn zoon Bo het inmiddels van TV en evenementen welbekende Flyboardteam.com. Ook Bo rijdt geregeld ritten voor de DAPD als Stephan even niet kan.

De basis is een Jeep Grand Cherokee uit 2002, die is voorzien van een speciaal verhogingspakket die de auto maar liefst 6,5 inch (17 cm) meer grondspeling geeft. Dankzij de extra grote terreinbanden komt daar nog 2 inch (5 cm) bij, zodat de Jeep in totaal 22 cm meer bodemvrijheid heeft. De totale hoogte van de Jeep komt daarmee op 198 cm. De Jeep beschikt over een 6 cylinder in lijn krachtbron van 4 liter, goed voor een flinke 200 PK.

De zwaaibalk is geheel met nieuwe generatie ledtechniek speciaal voor deze Jeep op maat gemaakt door Traffic Safety Equipment. Ook de grillflitsers en de flitsers in het achterraam komen van TSE. De Amerikaanse sirene is een 400 Watt STL Boss met daarbij een Rumbler. Een rumbler is een inmiddels in Amerika veelgebruikt systeem dat lage frequentietonen uitzendt en daardoor ook opvalt als iemand bijvoorbeeld de muziek hard heeft staan in de auto.

De pushbar is speciaal gemaakt voor deze Jeep. De communicatie wordt verzorgt door een Motorola MC2100 mobilofoon.De kleurstelling is in zwart met donkergrijs. We hopen heel veel stoere kinderen in deze stoere auto te mogen vervoeren.