J. TEKSTRA MD. PH.D. AMBASSADEUR STICHTING DAPD

DAPD Ambassadeur Tekstra

J. Tekstra : 'Via mijn werk als reumatoloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht kwam ik per toeval in aanraking met de stichting Dutch American Police Department. Ik heb blij verrast kennis genomen van dit mooie initiatief.

Als behandelaar van adolescenten en volwassenen met een chronische aandoening weet ik hoe enorm belangrijk het is voor mensen met een chronische ziekte om af en toe uit de patiënten rol te stappen en zorgeloos plezier te kunnen maken.

Voor kinderen is dit misschien nog wel belangrijker, om er even bij te horen en gewoon kind te zijn. Het is prachtig dat deze groep enthousiaste vrijwilligers dit heeft ingezien en het op deze aansprekende manier heeft opgepakt. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan rondrijden in een mooie oude Amerikaanse auto, net zoals in de film?

Ik ben er dan ook heel trots op om ambassadeur te zijn van de stichting Dutch American Police Department. Ik zal met heel veel plezier deze rol vervullen!'

Auto Tekstra

Janneke Tekstra is geboren op 9 februari 1968. Na het voortgezette onderwijs heeft zij Biologie gestudeerd. Na haar proefschrift en promotie in 1997 heeft zij de studie geneeskunde afgemaakt. In 2002 is zij arts geworden en in 2008 medisch specialist in de Reumatologie. In die hoedanigheid komt zij veel in aanraking met jongeren en volwassenen met (ernstige) chronische aandoeningen.

Janneke is gelukkig getrouwd en recent hebben zij en haar echtgenoot zelf een klassieke Amerikaanse auto gekocht. Hieraan beleven zij veel plezier. Misschien zien wij hen binnenkort wel zelf kinderen rondrijden voor de DAPD in deze fantastisch mooie auto 😉