Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN AAN STICHTING DAPD

WAT DOET STICHTING DAPD

wat doet stichting dapd?

De Stichting Dutch American Police Department zet zich al jaren in voor kinderen met een chronische of terminale ziekte, kinderen met een beperking of een handicap, maar ook speciale mensen die op het punt staan om een spannend moment te beleven. Er is er al veel bereikt; jaarlijks worden er tientallen avonturen vorm gegeven met de politievoertuigen die in privébezit van onze vrijwilligers zijn.

heeft stichting dapd een cbf-erkenning?

Stichting DAPD heeft de CBF Erkenning. Deze Erkenning is ingesteld en wordt gecontroleerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Na een strenge beoordeling wordt een Erkenning toegekend aan organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het invulling geven aan hun goede doel. Stichting DAPD voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

is stichting dapd door de belastingdienst aangewezen als anbi?

Stichting DAPD is door de belastingdienst als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangewezen. Dit betekent dat je jouw schenkingen, onder de geldende voorwaarden, kunt aftrekken van de belasting.

heeft stichting dapd betaalde medewerkers?

Nee. Stichting DAPD bestaat geheel uit vrijwilligers en heeft geen betaalde krachten. Ook hebben wij geen eigen panden of voertuigen. Alle voertuigen die voor stichting DAPD worden gebruikt zijn in privébezit van de vrijwilligers.

blauwe lampen en sirenes, is dat niet illegaal?

Nee. Stichting DAPD heeft hierbij ook de zaakjes netjes voor elkaar. Wij hebben een Ministeriële Ontheffing voor de aanwezigheid van de blauwe lampen en sirenes.
Maar let op! Normaal mag je dus, zonder een Ontheffing, géén blauwe lampen en sirenes op je voertuig hebben. Dan is het strafbaar.
Wij hebben daarom dan ook strenge toelatingseisen voor vrijwilligers met een police voertuig. Niet iedereen met een dergelijk voertuig kan zich zomaar bij ons aansluiten.

voeren jullie ook politietaken uit?

NEE! Stichting DAPD richt zich enkel en alleen op re-enactment voor de kinderen uit de doelgroep. Wij zullen dan ook geen politietaken uitvoeren. Dat laten wij graag over aan de professionals van Politie Nederland en de Koninklijke Marechaussee. Wel werken wij vaak en graag met hen samen bij de uitvoering van avonturen en wensen.

HOE JIJ STICHTING DAPD KUNT STEUNEN

hoe kan ik doneren?

Je kunt in actie komen voor Stichting DAPD door een donatie te doen. Dit kan zowel eenmalig als structureel. Je kunt hier jouw donatie doen.

hoe wordt mijn donatie besteed?

Stichting DAPD gaat heel bewust en zorgvuldig om met het geld dat we van onze donateurs ontvangen. Al onze inkomsten en uitgaven worden gecontroleerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Hierdoor mag DAPD zich een CBF-Erkend Goed Doel noemen. Voor meer informatie over de CBF-erkenning kijk je op de website van het CBF.

Wij gebruiken jouw donatie voor:

• De kosten voor de ritten en evenementen
• Cadeautjes voor kinderen
• Drukwerk van uitingen die worden ingezet voor evenementen
• Drukwerk van uitingen die worden ingezet voor ritten
• De aankleding van vrijwilligers

Mocht je meer inzicht willen in onze financiën, dan kun je onze jaarverslagen bekijken.

kan ik stichting dapd steunen met een belastingvrije gift?

Met een periodieke schenking steun je gedurende minimaal 5 jaar ons werk. Deze vorm van schenken is fiscaal erg aantrekkelijk. Je kunt de bijdrage (minimaal € 60,- per jaar) direct opvoeren als aftrekpost: er geldt geen drempel zoals bij eenmalige schenkingen.

Meer informatie over Belastingvrij schenken vind je op deze pagina.

hoe kan ik stichting dapd steunen met mijn bedrijf?

Je kunt zeker Stichting DAPD steunen met je bedrijf. Wij vinden het heel erg leuk om samen te werken met jouw organisatie. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je deze pagina bekijken.

Mocht je meer vragen hebben dan kun je een e-mail sturen naar info@dapd.nl.

is er promotiemateriaal beschikbaar?

Wat leuk dat je ons wilt steunen! Wij hebben zeker materialen beschikbaar die je kunt inzetten voor jouw acties. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@dapd.nl.

kan ik vrijwilligerswerk doen?

Ja natuurlijk! Ons hele team bestaat uit vrijwilligers. Het maakt niet uit of je een voertuig hebt of niet, alle hulp is welkom. Wil je meer weten? Bekijk dan deze pagina!

WIJZIGINGEN

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Het is natuurlijk altijd mogelijk om je gegevens wijzigen. Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen via info@dapd.nl zodat wij dit met jou kunnen doornemen.

Wil je het digitaal wijzigen? Dat kan via deze pagina.

hoe kan ik opzeggen?

Wat jammer, maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat je ons niet meer wilt steunen. Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen via info@dapd.nl zodat wij dit met jou kunnen doornemen.

Wil je digitaal opzeggen? Dat kan via deze pagina.

hoe kan ik een overlijden doorgeven?

Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen via info@dapd.nl.

Wil je digitaal gegevens opzeggen? Dat kan via deze pagina.

hoe kan ik het bedrag van mijn donatie wijzigen?

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je het bedrag van jouw donatie wilt wijzigen. Je kunt dat doen via deze pagina.